Tananyagszerkesztő release 2022/6.

Funkciók

 1. LS-10512 Új feladat létrehozása a feladatbankban

A feladatbank felületen lehetőség van új feladat felvételére. A listanézet felett a jobb felső sarokban található az “Új feladat felvétele” gomb, erre kattintva a lenyíló listában választható ki a létrehozni kívánt feladat típus. A gomb csak akkor látszik, ha a feladat részletei panel kompakt nézetben van.

A feladat típus kiválasztása után megjelenik egy felugró ablak, amiben a feladat minden adata megadható, a kötelező mezőket csillag jelöli. A feladat azonosítójának a projekten belül egyedinek kell lennie és csak az azonosítóban elfogadott karakterek adhatóak meg. A feladat típusa nem módosítható a felületen, ha valaki másik típust szeretne választani, akkor a felületet a “Mégsem” gombbal be kell zárni és kiválasztani a másik feladattípust.

A feladatok alapértelmezetten két válaszlehetőséggel jönnek létre: egyszeres és többszörös választás két válaszlehetőséggel, sorrendbe helyezés két elemmel, a párosítás két párral, páronként két elemmel, a csoportosítás két csoporttal, csoportonként két elemmel, a szókitöltő, számérték megadása feladatok két kitöltő hellyel. Az egyszeres és a többszörös választás feladatoknál az összes válasz alapértelmezetten helytelennek jelölve jelenik meg, ezt fontos beállítani a feladat mentése előtt. A”Válaszlehetőségek” oszlop mutatja a feladatban megadott válaszlehetőségek számát, ugyanúgy, mint a feladat szerkesztése során.

A mezőkben megadható értékek és azok ellenőrzése megegyezik a feladatok szerkesztésénél alkalmazottakkal.

A feladat mentése után a lista nézet bal alsó sarkában megjelenik egy üzenet a sikeres létrehozásról, és, ha a létrehozott feladat a keresési feltételeknek megfelel, akkor a feladat a listában is megjelenik.

 1. LS-11956 A feladatbank felületen új feladat létrehozásakor a kötelezően kitöltendő mezők jelölése a felületen

A feladatbank felületen az új feladat létrehozása során és a szerkesztés során is csillag jelzi a mezők nevei mögött, ha egy mezőt kötelező kitölteni. Erre a “Mentés” gomb melletti szöveg is felhívja a figyelmet.

 1. LS-10957 Fill in select típusú feladat létrehozása a feladatbank felületen

A feladatbank felületen lehetőség van listából választás (fill in select) típusú feladatok létrehozására. Az “Új feladat hozzáadása” gombot megnyomva a listából választás feladattípus az utolsó elem. Ezt kiválasztva megjelenik az új feladat létrehozására alkalmas felület, ahol megadhatóak az új feladat adatai. A kérdés szövegében csak a két választólistát jelző {_} karaktersor szerepel, valamint a “Válaszlehetőségek” oszlopban megjelenik a két választólista üresen, egy helyes és egy helytelen válaszlehetőség megadására alkalmas beviteli mezővel. A kérdés szövegében lehet újabb választó listákat hozzáadni a feladathoz vagy törölni is, emellett a választó listán belül van lehetőség újabb helytelen válaszok hozzáadására (összesen 19db helytelen válasz szerepelhet a listában).

A kérdéshez tartozhat média elem, a válaszokhoz nem. A “Válaszlehetőségek” oszlopban a címben mutatott számérték a választólisták számával egyezik meg. A feladat a “Mentés” gombbal menthető, ha minden kötelező mező érvényesen ki van töltve.

 1. LS-11876 Új betűméretek bevezetése az “Egyedi formázás” stílushoz

Az nxEditorban egy oldalt szerkesztése során szövegmező szerkesztésekor “Egyedi formázás” címsor stílus esetén minden betűtípus esetén az alábbi betűméretek méretek választhatóak ki: 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 28, 32, 44. (Korábban a 6, 8, 10, 12, 28 nem volt benne.)

Az alapértelmezett betűméret minden betűtípus esetén 16 px (korábban 14 px volt), a Cambria esetén 18.

 1. LS-11572 Feladatbank műveletek logolása az importálás során

Egy projektnél az adatbázisban be lehet kapcsolni, hogy az adott projektben szereplő feladatokkal kapcsolatos műveletek logolva legyenek. Ha ez a funkció be van kapcsolva, akkor az importálás során a projekten belül egy külön adatbázis táblába létrejön feladatonként egy logbejegyzés, ahová felírja a rendszer az importálás időpontját, az importáló felhasználó azonosítóját a rendszerben, az importáló felhasználó login e-mail címét, a projekt azonosítóját, ahová a feladatot importálták, a feladat external id-ját és Nexiusbeli azonosítóját, és azt, hogy ez egy létrehozás vagy módosítás művelet volt. Létrehozás műveletet az új feladatok importálása során rögzít a rendszer, módosítás műveletet pedig akkor, ha az adott projektben már szerepelt az adott external id-val feladat.  A logbejegyzések megtekintésére nincs felület.

 1. LS-11786 Feladatbank műveletek logolása a szerkesztőben és a feladatbank felületen feladatok megtekintésekor

Egy projektnél az adatbázisban be lehet kapcsolni, hogy az adott projektben szereplő feladatokkal kapcsolatos műveletek logolva legyenek. Ha ez a funkció be van kapcsolva, akkor a tananyagszerkesztőben szerkesztett automatikus teszt első feladatához és a tesztek előnézetben történő megtekintése során feladatonként, amikor azok betöltődnek a projekten belül egy külön adatbázis táblába létrejön feladatonként egy logbejegyzés, ahová felírjuk az importálás időpontját, az importáló felhasználó azonosítóját a rendszerben, az importáló felhasználó login e-mail címét, a projekt azonosítóját, ahová a feladatot importálták, a feladat external id-ját és Nexiusbeli azonosítóját, és azt, hogy ez egy létrehozás művelet volt. Ugyanilyen logbejegyzés jön létre akkor is, ha a felhasználó a feladatbank felületen keresést indít és a keresésnek vannak találatai, amik megjelennek a felületen, vagy, ha a feladatbank felületen egy feladat részleteit megtekinti. A logbejegyzések megtekintésére nincs felület.

 1. LS-11787 Feladatbank műveletek logolása a feladatbank felületen feladat szerkesztésekor

Egy projektnél az adatbázisban be lehet kapcsolni, hogy az adott projektben szereplő feladatokkal kapcsolatos műveletek logolva legyenek. Ha ez a funkció be van kapcsolva, akkor a feladatbank felületen egy feladat szerkesztése során a módosítások mentésekor a projekten belül egy külön adatbázis táblába létrejön feladatonként egy logbejegyzés, ahová felírja a rendszer az importálás időpontját, az importáló felhasználó azonosítóját a rendszerben, az importáló felhasználó login e-mail címét, a projekt azonosítóját, ahová a feladatot importálták, a feladat external id-ját és Nexiusbeli azonosítóját, és azt, hogy ez egy létrehozás művelet volt. A logbejegyzések megtekintésére nincs felület.

 1. LS-11788 Feladatbank műveletek logolása új feladat létrehozása során a feladatbank felületen

Egy projektnél az adatbázisban be lehet kapcsolni, hogy az adott projektben szereplő feladatokkal kapcsolatos műveletek logolva legyenek. Ha ez a funkció be van kapcsolva, akkor amikor a feladatbank felületen valaki egy új feladatot hoz létre, akkor az adott projekten belül egy külön adatbázis táblába létrejön feladatonként egy logbejegyzés, ahová felírja a rendszer az importálás időpontját, az importáló felhasználó azonosítóját a rendszerben, az importáló felhasználó login e-mail címét, a projekt azonosítóját, ahová a feladatot importálták, a feladat external id-ját és Nexiusbeli azonosítóját, és azt, hogy ez egy létrehozás művelet volt. A logbejegyzések megtekintésére nincs felület.

 1. LS-11785 Ismeretlen feladattípus lekezelése a feladatbank listázó felületen

Ha egy projektben olyan új típusú feladat található, amit a feladatbank felület még nem tud megjeleníteni, akkor, ha a keressés eredméyneként megjelenik egy ilyen feladat, akkor a listanézetben a “Típus” oszlopban az szerepel, hogy “ismeretlen”, emellett a feladatra kattintva a részletek panelen az szerepel, hogy az adott feladattípus részleteinek megjelenítése még nem támogatott.

 1. LS-11784 Lektori szerepkörrel ne legyen elérhető a feladatbank felület

A feladatbank felület lektori szerepkörrel nem megjeleníthető, most már úgy sem, hogy egy feladatbankra mutató URL-t próbál megnyitni a felhasználó. Az URL bemásolása után a felület automatikusan visszairányítja az nxOrganizer felületére.

 1. LS-11782 Média elem feltöltés közben legyen inaktív a mentés gomb a feladatbank felületen

A feladatbank felületen, feladat szerkesztés vagy új feladat létrehozás közben, ha egy vagy több nagyobb média elemet töltünk fel, akkor amíg a média elem töltődik/a média elemek töltődnek, a “Mentés” gomb inkatív, annak érdekében, hogy a média elemmel tudjon elmentődni a feladat. A gomb mindaddig inaktív, amíg van olyan média elem, aminek a feltöltődésére várunk, emellett a feladat többi mezője szerkeszthető a várakozás alatt.

 1. LS-11748 Publikáció előtt tananyag ellenőrzése: feladatmező létezésére és feladattípusokra

Amikor egy tananyagot publikálunk, akkor a publikálás előtt ellenőrzi a rendszer, hogy a tananyagban van-e feladatmező, és ha van, akkor azt nem lehet publikálni, valamint csak a paraméterben megadott (azaz valid) feladattípusok vannak a tananyagban. Mindezt annak érdekében, hogy amíg a lejátszás oldalon nem készült el a funkció (feladatmező vagy adott feladattípusok), addig ne kerülhessen publikálásra ilyen tananyag. Később ezt módosítjuk aszerint, ahogyan a funkciók a lejátszókban (vizsga és nem vizsga tananyagok lejátszói) elkészülnek.

 1. LS-11352 Feladatmező hozzáadása és szerkesztése oldalhoz nxEditorban

Az nxEditorban egy oldal szerkesztésekor hozzá tudunk adni egy Feladatmezőt az oldalhoz a mező hozzáadás eddigi módjai szerint, és a mezőn a tesztmezővel megegyező mezőtulajdonságokat (betűtípus-beállítások, háttér és szegély) lehet szerkeszteni és menteni. A tesztmező tulajdonságain felül néhány plusz tulajdonsága is van, ezek a Feladatmezőben lévő feladat tulajdonságai. 

 • Mező hozzáadása: mezőstruktúra panelen a “Hozzáadás” gombbal vagy a szerkesztési munkafelületen jobb egérgombot nyomva a felugró menüből.
 • Feladatmező több is lehet az oldalon (míg tesztmező csak egy), függetlenül attól, hogy van-e tesztmező az oldalon.
 • A Feladattualjdonságokat meghatározó mezők:
  • Feladat azonosító: itt a feladatmezőben megjelenő egy darab feladat azonosítóját lehet megadni max. 255 hosszúságú szövegként. A rendszerben létező, nem összetett feladat azonosítója adható meg.
  • Válaszok véletlen sorrendben: a kérdésekhez tartozó válaszok minden alkalommal véletlen sorrendben legyenek feltéve. A paraméter az előnézetben nem érvényesül, csak a lejátszás során.
  • Média elemek maximális szélessége: az itt megadott érték meghatározza a feladat kérdésében és a válaszlehetőségekben megjelenő médiaelemek maximális szélességét.
  • Súgó megjelenítése: ha bekapcsoljuk a “Súgó megjelenítése” lehetőséget, akkor ha a feladathoz tartozik Súgó (hint) érték, akkor az tanulási időben meg lesz jelenítve a tanuló számára
 1. LS-10536 Oldalnavigációt és külső linket tartalmazó interakció másolása projekten belüli másolásokkor

Másolásokkor az oldalnavigáció másolásra kerüljön ott, ahol annak logikailag van értelme, az alábbiakban leírt esetekben, valamint a külső link minden esetben másolásra kerüljön.

Az interakciók az alábbiak szerint másolódnak az egyes esetekben – a tesztmezőn lévő interakciókat is beleértve:

 • Mező másolás azonos oldalon és Mező másolás másik oldalra azonos tananyagban
  • Tartalmi mező másolásakor az események az alábbiak szerint kezelendőek:
   • Régi működés: a tartalmi mezőn lévő, másik mezőre vagy oldalra (oldalnavigáció) vagy web tartalomra (külső link) mutató események NEM másolódnak (összefoglalva: a mezőről kívülre mutató események nem másolódik);
   • Új működés: a tartalmi mezőn lévő, másik mezőre vagy oldalra (oldalnavigáció) vagy web tartalomra (külső link) mutató események NEM másolódnak (összefoglalva: a mezőről kívülre mutató események másolódnak);
  • Rendezőmező másolásakor a rendezőmezőhöz kapcsolódó események az alábbiak szerint kezelendőek:
   • Régi működés: a rendezőmezőn vagy azon belül lévő mezőn lévő, a rendezőmezőn kívüli mezőre vagy oldalra (oldalnavigáció) vagy web tartalomra (külső link) mutató események NEM másolódnak (összefoglalva: belülről kívülre nem másolódik);
   • Új működés: a rendezőmezőn vagy azon belül lévő mezőn lévő, a rendezőmezőn kívüli mezőre vagy oldalra (oldalnavigáció) vagy web tartalomra (külső link) mutató események NEM másolódnak (összefoglalva: belülről kívülre másolódik);
 • Mezőstruktúra beillesztése meglévő oldalra felülírással
  • Tartalmi és Rendező mező másolásakor az események az alábbiak szerint kezelendőek:
   • Régi és jelenlegi működés: a tartalmi mezőn lévő, másik mezőre vagy oldalra (oldalnavigáció) NEM másolódnak (összefoglalva: a mezőről kívülre mutató események nem másolódik), a web tartalomra (külső link) mutató események másolódnak; Itt még nem változott meg a működés, további fejlesztés szükséges, később valósul meg.
 • Oldal másolás tananyagon belül
  • Régi működés: Másik tananyagoldalra (oldalnavigáció) vagy web tartalomra (külső link) mutató események NEM másolódnak (összefoglalva: a tananyagoldalról kívülre mutató események nem másolódnak);
  • Új működés: Másik tananyagoldalra (oldalnavigáció) vagy web tartalomra (külső link) mutató események NEM másolódnak (összefoglalva: a tananyagoldalról kívülre mutató események másolódnak);
 • Oldal másolás másik tananyagba projekten belül
  • Régi működés: Másik tananyagoldalra (oldalnavigáció) vagy web tartalomra (külső link) mutató események NEM másolódnak (összefoglalva: a tananyagoldalról kívülre mutató események nem másolódnak);
  • Új működés:
   • Másik tananyagoldalra (oldalnavigáció) mutató események nem másolódnak (mivel másik tananyagban az nem értelmezhető),
   • web tartalomra (külső link) mutató események NEM másolódnak.
 • Oldal másolás másik tananyagba projektek között
  • Régi működés: Másik tananyagoldalra (oldalnavigáció) vagy web tartalomra (külső link) mutató események NEM másolódnak (összefoglalva: a tananyagoldalról kívülre mutató események nem másolódnak);
  • Új működés:
   • Másik tananyagoldalra (oldalnavigáció) mutató események nem másolódnak (mivel másik tananyagban az nem értelmezhető),
   • web tartalomra (külső link) mutató események NEM másolódnak.
 • Blokk másolás
  • Régi működés:
   • Blokkon kívüli másik tananyagoldalra (oldalnavigáció) mutató események NEM másolódnak.
   • A kimutató link eseményt fölösleges (és bonyolultabb) nem átmásolni, ezért ezeket jelenleg másoljuk. (összefoglalva: a blokkon kívüli tananyagoldalra mutató események nem másolódnak);
   • Blokkon belüli másik tananyagoldalra (oldalnavigáció) mutató események másolódnak (összefoglalva: a blokkon belülre mutató eseményekmásolódnak);
   • A tananyagoldalon belülre mutató események másolódnak.
  • Tananyagon belüli blokkmásolás
   • Új működés:
    • Blokkon kívüli másik tananyagoldalra (oldalnavigáció) mutató események másolódnak. (Változik!)
    • A kimutató link eseményt fölösleges (és bonyolultabb) nem átmásolni, ezért ezeket jelenleg másoljuk. (Nem változik.)
    • Blokkon belüli másik tananyagoldalra (oldalnavigáció) mutató események másolódnak. (Nem változik.)
    • A tananyagoldalon belülre mutató események másolódnak. (Nem változik.)
  • Tananyagok között blokkmásolás
   • Új működés:
    • Blokkon kívüli másik tananyagoldalra (oldalnavigáció) mutató események NEM másolódnak. (Nem változik, de a Tananyagon belüli blokkmásolás új működésétől eltér.)
    • A kimutató link eseményt fölösleges (és bonyolultabb) nem átmásolni, ezért ezeket jelenleg másoljuk. (Nem változik.)
    • Blokkon belüli másik tananyagoldalra (oldalnavigáció) mutató események másolódnak. (Nem változik.)
    • A tananyagoldalon belülre mutató események másolódnak. (Nem változik.)
 • Tananyag másolás projekten belül és másik projektbe (ugyanazzal a funkcióval lehet elvégezni)
  • Nem változik a működés. (A tananyagban lévő minden esemény és interakció átmásolásra kerül, a tananyag a megadott tulajdonságokkal a célprojektben megtalálható lesz.)
 1. LS-8277 Összetett feladatok listázása és megjelenítése az nxExercisesban

A feladatbank felületen már megjelennek az összetett feladatok is a keresési találatok listájában, az “Azonosító” oszlopban az összetett feladat azonosítója szerepel,  “Típus” oszlopban az, hogy “összetett”, a többi oszlopban is az összetett feladat értékei jelennek meg.

Ha a listában egy ilyen feladatra kattintunk, akkor megjelennek a feladat részletei is a jobb oldali részletek panelen. Az összetett feladat szövege és média eleme szerepel ott, ahol a kérdés adatai szoktak. A válaszlehetőségek helyén az importtáblában megadott sorrendben szerepelnek a szöveges szekciók és a részfeladatok. A szekcióknál a szekció szövege és a média eleme jelenik meg, részfeladatnál pedig a részfeladatként megadott feladat external id-ja szerepel és a súlyozása (score weight). ISMERT HIBA: technikai okok miatt a részfeladat external ID-ja még nem jelenik meg a felületen (és helyette más sem), további fejlesztés szükséges az external ID megjelenítéséhez.

A részletek megtekinthetőek kompakt és kiterjesztett nézetben is. A “Szerkesztés” menüpont inaktív, mert a feladatbank felületen az összetett feladatok még nem szerkeszthetőek, ez majd későbbi fejlesztéssel érkezik.

 1. LS-7617 Interakciók másolása Teszt mező másolása esetén

Teszt mezőre kötött interakciók másolása – korábban a teszt mező másolásakor az interakciók nem másolódtak. Tesztmező másolásakor a mezőre között interakciók az alábbiak szerint másolódnak az egyes esetekben:

Mező másolás azonos oldalon

 1. Nem értelmezett, mert teszt mezőt azonos oldalra nem lehet másolni.

Mező másolás másik oldalra azonos tananyagban

 1. Másik mezőn, oldalon (adott oldalon, vagy más oldalon) lévő, a teszt mezőre mutató események NEM másolódnak (összefoglalva: kívülről rá mutató esemény nem másolódik);
 2. a teszt mezőn lévő, másik mezőre vagy oldalra (oldalnavigáció) vagy web tartalomra (külső link) mutató események másolódnak (összefoglalva: a mezőről kívülre mutató események nem másolódik);
 3. a teszt mezőn lévő, ugyan arra a teszt mezőre mutató események másolódnak (összefoglalva: önmagára mutató másolódik).

Mezőstruktúra másolás

 1. Amikor rendező mezőt másolunk, és annak bármely szintjén (közvetlenül benne vagy benne lévő rendező mezőben) van tesztmező, akkor a mező másolás mechanizmusa szerint történik a másolás, azaz a fentebb leírtak szerint történik az interakciók másolása.

Oldal másolás tananyagon belül

 1. Másik tananyagoldalra (oldalnavigáció) vagy web tartalomra (külső link) mutató események másolódnak (összefoglalva: a tananyagoldalról kívülre mutató események nem másolódnak);
 2. a tananyagoldalon belülre mutató események másolódnak.

Oldal másolás másik tananyagba projekten belül

 1. Másik tananyagoldalra (oldalnavigáció) mutató események nem másolódnak (mivel másik tananyagban az nem értelmezhető),
 2. web tartalomra (külső link) mutató események másolódnak.
 3. a tananyagoldalon belülre mutató események másolódnak.

Oldal másolás másik tananyagba projektek között

 1. Másik tananyagoldalra (oldalnavigáció) mutató események nem másolódnak (mivel másik tananyagban az nem értelmezhető),
 2. web tartalomra (külső link) mutató események másolódnak.
 3. a tananyagoldalon belülre mutató események másolódnak.

Blokk másolás

 1. Tananyagon belüli blokkmásolás
  1. Blokkon kívüli másik tananyagoldalra (oldalnavigáció) mutató események másolódnak.
  2. A kimutató link eseményt másolódnak.
  3. Blokkon belüli másik tananyagoldalra (oldalnavigáció) mutató események másolódnak.
  4. A tananyagoldalon belülre mutató események másolódnak.
 2. Tananyagok között blokkmásolás
  1. Blokkon kívüli másik tananyagoldalra (oldalnavigáció) mutató események NEM másolódnak. (Nem változik, de a Tananyagon belüli blokkmásolás új működésétől eltér.)
  2. A kimutató link eseményt másolódnak.
  3. Blokkon belüli másik tananyagoldalra (oldalnavigáció) mutató események másolódnak.
  4. A tananyagoldalon belülre mutató események másolódnak.
 3. a tananyagoldalon belülre mutató események másolódnak.

Tananyag másolás projekten belül és másik projektbe (ugynazzal a funkcóval lehet elvégezni)

 1. A tananyagban lévő minden esemény és interakció átmásolásra kerül, a tananyag a megadott tulajdonságokkal a célprojektben megtalálható lesz.
 1. LS-11981 Paraméterezhető hibabejelentő cím újra beállíthatóvá tétele a publikációs példány létrehozásánál

Az előző release-ben a funkció úgy ment ki, hogy nem lehetett ezt a beállítást szerkeszteni, mert az eLearning modul és a vizsga modul nem tudta a beállítások kezelését. A funkció most már szerkeszthető, az előző release kapcsán leírtak alapján működik. Leírás itt (LS-11337)

 1. LS-11073 Teszttulajdonságok panel lassulásának vizsgálata sok feladat/feladatcsoport esetén

A feladatattulajdonságok panelen végzett műveletek során szerverhiba állt elő nagy mennyiségű feladat/feladatcsoport esetén. A hiba kivizsgálásra és javításra került, így a performancia jelentősen javult.

 1. LS-5679 Projektek közötti másolást egy tranzakcióba tenni

A másolás során technikai javítás történt, ami robosztusabbá tette a működést.

Hibajavítások

 1. LS-12110 Paraméterezhető hibabejelentő e-mail ki- és újra bekapcsolásakor felvillan a default e-mail cím

A paraméterezhető hibabejelntő e-mail cím beállításakor, ha az e-mail címet módosítottuk a felületen és közvetlenül utána (még publikálás előtt) a pipát kivettük a check boxból, akkor inakítv e-mail címként az alapértelmezett e-mail cím jelent meg. Most már, ha módosítjuk az e-mail címet és kivesszük a pipát a check boxból és vissza is tesszük, akkor már nem villan fel az alapértelmezett e-mail cím, végig (inaktív állapotban is) a módosított e-mail cím szerepel.

 1. LS-12102 #bejelentés – nxEditor – hibajelentés #181 – Ne módosuljon a felsorolospántok behúzása a tartalomjegyzék lenyitásakor

A tananyagoldalon előnézetben a szöveg felsorolás részének tördelése a tartalomjegyzék kinyitása hatására módosult, a felsoroláspontok behúzása nőtt meg, ezért jobbra “tolódtak” ezek a szövegrészek, s így módosult a tördelésük is.

A hiba javításra került.

 1. LS-11951 Feladatbank felületen feladat szerkesztés mentés után nem frissülnek a feladatok adatai a táblázatban

A feladatbank felületen, ha egy feladatot szerkesztettünk és elmentettük, akkor a lista nézetben szereplő adatai nem frissültek a módosított adatokra. A hiba javítva lett, a módosított adatok jelennek meg mentés után a lista nézetben is.

 1. LS-11925 nxEditor – ID alapján input átíródik az új inputra

Teszttulajdonságok panel “ID alapján” tabfülön az input mezőben több feladatcsoport esetén, bármelyik feldatcsoporton is állva, az ID alapján mezőben bevitt új inputra átíródott az összes többi Feladatcsoport ID alapján input mezője.

A hiba javításra került.

 1. LS-11864 nxEditor – Összetett feladatok Sikeres teszt kiértékelése nem működik

Oldal újratöltése, Feladat újrakitöltése gomb (Összegzőben) megnyomása után nem működött a sikeres teszt kiértékelése (sikeres teszt kiértékelése lesz helyette).

A hiba javításra került.

 1. LS-11793 Hibaüzenet elveszik számérték típusú feladatnál a tabok közt váltáskor a feladatbank felületen

A feladatbank felületen egy számérték megadása típusú feladatnál, ha egy kitöltési helynél alapértelmezetten a számérték volt kiválasztva és ott hibás értéket adtunk meg, amikor átkattintottuk intervallumra a válasz típusát és visszakattintottuk számértékre, akkor szerepelt benne a korábban megadott érték, de már nem jelent meg a hibaüzenet, pedig az érték továbbra sem volt helyes. A hiba javítva lett.

 1. LS-11620 Feladatbank felületen a lista nézet más feladaton áll, ha szerkesztés közben el akarunk navigálni, majd mégsem

A feladatbank felületen, ha egy feladatot szerkesztettünk és a lista nézetben másik feladatra nyomtunk, akkor megjelent a felugró ablak, amiben a módosítások elvesztésére hívja fel a rendszer a figyelmet. Ha ebben az ablakban a “Mégsem” gombra kattintottunk, akkor a szerkesztésre megnyitott feladat maradt a képernyőn, de lista nézetben az a feladat volt kijelölve, amelyikre kattintottunk. A hiba javítva lett, a kijelölés azt a feladatot mutatja, amelyik meg van nyitva szerkesztésre. Ezzel a hibával együtt javítva lett az is, ha a lista nézetben lépegetünk feladatokon, amiknek a részletei betöltődnek, majd a böngésző vissza gombjával is lépegetünk, akkor is az a feladat lesz kijelölve a listában, amelyiknek a részletei olvashatóak a jobboldali részletek panelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *