Tananyagszerkesztő release 2022/12.

Funkciók

  1. LS-12621 Oldalhoz rendelt fogalmak törlése a Fogalmak törlése tananyagtól művelet esetén

Az nxOrganizer Műveletek menüjében a “Fogalamak törlése tananyagól” művelet segítségével lehetőség van a fogalmak törlésére a kijelelölt tananyagtól. A fejlesztés során elkészüt, hogy, a fogalmak tananyagtól való törlésével együtt az adott tananyagban a fogalmak oldalhoz rendelései is törlődnek. A művelet a háttérben történik, nem látszik felületen, ha valaki esetleg épp az adott tananyagban fogalmakat rendelne oldalakhoz, akkor értesül a törlésről, amikor egy oldalhoz szeretné megtekinteni a hozzárendelt fogalmakat vagy oldalt nyit meg hozzárendelésre esetleg ezeken az oldalakon a tananyag oldal listában vagy a még hozzárendelhető fogalmak között keres, rendez vagy lapoz, fogalamt próbál oldalhoz rendelni vagy elvenni tőle.

  1. LS-13567 Tooltip készítése a Fogalmak oldalhoz rendelése felületen a túl hosszú azonosítókhoz

Azon az oldalon, ahol fogalmakat lehet tananyagoldalakhoz rendelni, a fogalmak listájában az azonosítókra tooltip került, annak érdekében, hogy, ha egy azonosító túl hosszú, akkor is meg lehessen tekinteni teljes hosszában.

  1. LS-13658 Oldalhoz rendelt fogalmak megtekintése felületen egy tananyag oldal törlésének kezelése

A Fogalmak oldalhoz rendelése oldalakon, azaz azon az oldalon, ahol a tananyag oldalak szerepelnek kilistázva és meg lehet tekinteni, hogy milyen fogalmak vannak egy oldalhoz rendelve és azon az oldalon, ahol hozzárendelni és elvenni lehet a fogalmakat az oldaltól, kezelve van az az eset, amikor esetleg egy másik felhasználó párhuzamosan törölné az adott tananyag egyik oldalát, esetleg éppen azt, amihez fogalmakat rendelünk. Amint a rendszer észleli, hogy az érintett oldalt törölték, egy felugró ablakban tájékoztatja erről a felhasználót és, ha szükséges, visszairányítja a tananyag oldal lista felületre. A rendszer a törlést akkor érzékeli, amikor éppen fogalmat rendelünk vagy veszünk el az oldaltól, a hozzárendelhető fogalmak listájában keresünk, rendezünk, lapozunk, a törölt tananyag oldalhoz tartozó fogalmakat szeretnénk megtekinteni vagy éppen megnyitni hozzárendelésre.

  1. LS-12675 Oldalhoz rendelt feladatok megtekintése az nxOrganizerben – tananyagoldal lista

A Feladatok oldalhoz rendelése epik első részeként elkészült az oldal, ahol a tananyagoldalak listázhatóak ki, később majd itt lesz megtekinthető, hogy egy oldalhoz milyen feladatok vannak hozzárendelve és az ehhez kapcsolódó oldalon lehet majd hozzárendelni és elvenni egy feladatot egy tananyag oldaltól.

Az új felület az nxOrganizer Műveletek menüjében a “Feladatok oldalhoz rendelése” művelettel érhető el, és legalább projekt szintű szerkesztői jogosultsággal kell rendelkezni hozzá. A felületen a tananyag oldali listázódnak ki alapértelmezetten a struktúra szerinti sorrendben. A listában szerepel a tananyag összes oldala, a rejtett oldalak is. A listában az oldal címe, elérési útvonala és az oldalhoz rendelt feladatok száma látszik. A lista görgethető, lapozható a már megszokott módon, rendezni az oldal címe szerint lehet.

A lista fölött megjelenő kereső az oldal címében keres (bárhol, nem csak az elején), a keresés indításához 3 karakter megadás aszükséges. A találati lista az oldalak címe szerint rendezve jelenik meg. Ha a keresőbe nem írunk be semmit, azaz üres keresést indítunk, akkor a lista alapértelmezett állapotba áll vissza, azaz az összes elemet tartalmazza a tananyagoldalak struktúra szerinti sorrendjében.

  1. LS-13688 Fill in select típusú feladat megtekintési nézetének átalakítása a feladatbank felületen

A Feladatbank felületén a Listából választás (fill in select) típuső feladatok megjelenítése átalakult, eddig egy választó lista értékein belül mindig az első helyre volt rendezve a helyes válasz, mostantól az import táblázatban megadott sorrendben szerepelnek a felületen a válaszlehetőségek a választó listán belül is, és a helyes válasz azon a pozíción jelenik meg, ahol az import táblázatban meg lett adva. 

  1. LS-13630 Publikáció validáció – hibajelzés üres vagy nem érvényes feladat id esetén Feladatmezőben

Publikációs példány létrehozásánál ha a tananyagban van olyan feladatmező, amiben a feladatazonosító üres vagy nem érvényes, akkor a publikáció hibás, és az e-mailben a felhasználó felé jelzi.

  1. LS-13766 CompositeExercisePart tábla ExerciseId oszlopára index létrehozása

A CompositeExercisePart tábla ExerciseId oszlopára index lett létrehozva.

  1. LS-13767 Asset tábla OriginalHash oszlopára index létrehozás

Az Asset tábla OroginalHash oszlopára index lett létrehozva.

  1. LS-13485 NxPlayerVersion, és NxExamPlayerVersion eltávolítása PlayerConfigurationDao-ból, és konfig fájlokból

A NxPlayerVersion, és NxExamPlayerVersion mezők eltávolításra kerültek, mert már nem használja a rendszer ezen modulja.

Hibajavítások

  1. LS-13826 Fogalmak oldalhoz rendelésére szolgáló felület lassúságának vizsgálata, javítása

Az a felület, ahol fogalmakat lehet tananyagoldalhoz rendelni lassan töltődött be, ennek a vizsgálata megtörtént, és a javítások hatására a betöltődés már nem lassú.

  1. LS-12656 Fogalmak oldalhoz rendelése oldalon (szerkesztés) a bal oldali listában nem működik a KATEX-re keresés

A felületen, ahol fogalmakat lehet tananyagoldalhoz rendelni, a bal oldali listában, azaz az adott oldalhoz már hozzárendelt fogalmak listájában nem működött a KATEX képletre keresés. A hiba javítva lett.

  1. LS-13661 Az oldalhoz rendelt fogalmak felületen (szerkesztés) a breadcrumb alatt van egy felesleges “Fogalmak” felirat

A felületen, ahol fogalmakat lehet tananyagoldalhoz rendelni, a breadcrumb alatt szerepelt egy “Fogalmak” felirat. A hiba javítva lett.

  1. LS-13657 Fogalmak oldalhoz rendelése felületeken kereséskor a kinyitott fogalmak részben becsukódnak

A felületen, ahol meg lehet tekinteni, milyen fogalmak vannak egy oldalhoz rendelve, ha egy fogalom le volt nyitva és a fogalmak listájában kerestünk, és a keresés találatai között szerepelt az adott fogalom, akkor a fogalom leírása “összecsukódott”, a többi rész nyitva maradt. A hiba javítva lett, a fogalom kinyitva marad. Ugyanez a hiba azon a felületen is volt, ahol fogalmakat lehet oldalhoz rendelni, a hiba ott is javítva lett.

  1. LS-13548 A feladatbank felületen szókitöltő és számérték megadása típusú feladatoknál törölhető minden válaszlehetőség inputja

A feladatbank felületen szókitöltő és számérték megadása típusú feladatoknál egy kitöltő helyen belül egy válasznak minimum kell lennie, különben a feladat nem menthető. Eddig a “kuka” ikon akkor is aktív volt, ha már csak egy válasz maradt egy kitöltő helyen belül. A hiba javítva lett, a “kuka” ikon nem kattintható (disabled), ha csak egy van válaszlehetőség van.

  1. LS-13696 nxEditor – Teszt létrehozásakor a származtatott mező “Igen” értékről NEM értékre állítása mentéskor hibaüzenetet ad

A teszt létrehozásakor az általános tesztparemétereknél, ha a Származtatott feladatgenerálás mezőt igen-re állítottuk, és a Származtatott feladatgenerálás maximum értéke mezőbe 0-nál nagyobb valid értéker írtunk be, majd Származtatott feladatgenerálás mezőt nem-re állítottuk, akkor a Származtatott feladatgenerálás maximum értéke mezőben látható a beírt érték és inaktív. Ezután ha a Mentés és bezárás gombra kattintottunk, akkor a hibaüzenetet kaptunk.

Ha a Származtatott feladatgenerálás mezőt igen-re, és Származtatott feladatgenerálás maximum értéke mezőbe nem-re állítottuk, és a Mentés és bezárás gombra kattintottunk, akkor hibaüzenetet kaptunk.

A hiba javításra került.

  1. LS-13169 nxEditor – ModificationData update időnként hibára fut

A logban hibát észleltünk (nem felhasználó által észlelt hiba volt).

A hiba javításra kerül.

  1. LS-13724 Feladatmezőben újrakitöltés után a kiértékelés nem jól működik előnézeben

Feladatmezőben szereplő feladat megoldása után, majd újrakitöltés után a kiértékelés művelet nem futott le, hanem eltűnnek  mezők (gombok), amikre az interakció voltak szerkesztve.A hiba javításra került.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *