Tananyagszerkesztő release 2023/8.

Funkciók

 1. LS-17624 nxOrganizer főképernyőn és a tananyag szintű jogosultságok felületen kisebb design módosítások

Az nxOrganizer kezdőképernyőn több kisebb módosítás történt, a projekt és tananyag listák jobban elkülönülnek, a tananyag részletei panelen is a háttér és a szövegek megjelenése módosult. A sötét és világos módban is a listák kijelölése és “hover” értéke eltérő lett és az egyes sorok csíkjai között is csökkent a kontraszt. A tananyag szintű jogosultságok képernyőn is érvényesülnek az új sötét módbeli módosítások. 

 1. LS-18438 nxOrganizer – Előnézet és szerkesztés műveletek bekerülése a tananyagok mellé

Az nxOrganizer kezdőképernyőn a “Szerkesztés” gomb eltűnt, helyette a szerkesztés művelet az éppen kijelölt tananyaggal egy sorban érhető el. A szerkesztés művelet mellé került az Előnézet lehetősége is, így gyorsabban meg lehet nyitni a tananyagot. A tananyagok dupla kattintással továbbra is megnyithatóak szerkesztésre.

 1. LS-8192 nxOrganizer – “Műveletek” kiszervezése külön menükbe

Az nxOrganizer felületén a korábbi “műveletek” menü átkerült és ketté lett osztva: a projekt szintű műveletek a projekt lista felett érhetőek el, a tananyag szintű műveletek pedig a tananyagok listája felett. Mindkét menü csak akkor nyitható le, ha van kijelölve hozzá elem, azaz a tananyag szintű műveletek menü csak akkor érhető el, ha van kijelölve tananyag. A menükben minden felhasználó csak azokat az elemeket éri el, amikhez van jogosultsága, ha az egész menüben egy műveletet sem érne el, akkor a menü nem lenyitható (pl. lektorok nem tudják lenyitni a projektszintű menüt).

Az új feladat létrehozása átkerült a projekt szintű műveletek közé, a fogalomtár importálása művelet pedig a tananyag szintű menüben érhető el.

Projekt szintű műveletek: Projekt szintű szerepkörök, Új tananyag, Fogalomtár, Feladatbank, Feladatok importálása.

Tananyg szintű műveletek: Tulajdonságok, Tananyag szintű jogosultságok, Tananyag másolása, Oldal másolása projektek között, Publikálás, Tananyag-információk, Megjegyzések listája, Fogalomtár importálása, Fogalmak oldalhoz rendelése, Feladatok oldalhoz rendelése, Fogalmak törlése tananyagból

 1. LS-18324 Feladatbank export átalakítása 5000 feladatnál nagyobb exportokhoz

A feladatbank export átalakításra került, hogy lehessen 5000-nél több feladatot exportálni, mert előfordul, hogy egy keresésnek több, mint 5000 feladat a találata. Az export folyamat nem változott, továbbra is egy keresés találatait lehet exportálni a feladatbank felületről, viszont, ha a találatok száma több, mint 5000, akkor nem kell szűkíteni a keresést, hanem az összes találat 5000 feladatos export csomagokban készül el. Az e-mail értesítés a folyamat végén, azaz az utolsó csomag elkészülése után érkezik meg, a letöltési felületen megjelenik a csomagok száma, és a letöltés ikonra kattintva mindegyik csomag, egyszerre töltődik le.

 1. LS-18805 Publikálás állapotának kivezetése a publikálás részletei felületre

A publikálási felületen, ha egy publikálási példány részleteit nézzük, akkor a panel tetején, a legfelső helyen megtekinthető a publikálás állapota. Négy állapot érhető el: sorban áll, folyamatban, sikeres és sikertelen. Az állapot a felületen nem frissül, a böngésző frissítésével érhető el a frissülése.

A publikációk állapota 2023. május óta kerül rögzítésre a rendszerben, így a korábban publikált példányoknál ez az érték nem érhető el, ott “-” jelölés található.

 1. LS-18804 Folyamatban lévő publikálás jelzése egy tananyag szerkesztésre történő megnyitásakor

Mostantól, ha egy olyan tananyagot szeretnénk megnyitni szerkesztésre, ami éppen publikálás alatt van (sorban áll vagy folyamatban van), akkor a rendszer egy felugró ablakban jelzi ezt. Ez azért fontos, mert a tananyagban eszközölt változások, megjelenhetnek az éppen folyamatban lévő publikációban is. A tananyag ettől függetlenül megnyitható szerkesztésre, ez csak egy figyelmeztetés.

 1. LS-18846 Összetett feladathoz ne lehessen ugyanazt a feladatot részfeladatként többször bekötni

A feladatbank felületen az összetett feladatok szerkesztése és létrehozása kiegészült egy újabb ellenőrzéssel: amikor részfeladat azonosítót szeretnénk beállítani, a találatok között a listában inaktívan, azaz nem kiválaszthatóan jelennek meg azok az elemek, amik az adott feladat részfeladataihoz már ki vannak választva. Az inaktivitás okát tooltip is magyarázza.

Hibajavítások

 1. LS-12601 nxEditor – hibajelentés #185 – Kép mentése másként parancs használatakor nem a feltöltött fájlnév jelenik meg, hanem egy hosszú kód

Előnézetben a kép mentése másként művelet során néha nem a kép neve, hanem egy guid jelent meg fájlnévként. A hiba javítva lett.

 1. LS-18992 nxEditor – Előnézetben a Másik oldal teljesítetté válása eseményre kötött Oldal előrehaladásának növelése interakció nem játszódik le

Előnézetben, a Másik oldal teljesítetté válása eseményre kötött Oldal előrehaladásának növelése interakció nem játszódott le, ha az oldal teljesült, amit figyelt az esemény. A hiba javítva lett.

 1. LS-18892 Előnézetben összetett feladatok részfeladatai external ID szerint abc sorrendben jelennek meg, ha a Kérdések véletlenszerű sorrendje értéke “NEM”

Előnézetben, ha a “Kérdések véletlenszerű sorrendben” teszttulajdonság értéke “NEM” volt, akkor az összetett feladat részfeladatai nem az importkor megadott sorrendben jelentek meg, hanem ID szerint abc sorrendben. A hiba javítva lett.

 1. LS-14444 Nagyon hosszú feladat azonosítók nem jelennek meg a tooltipben sem végig a Feladatok oldalhoz rendelése felületeken

A feladatok oldalhoz rendelése felületen a feladatok azonosítóit mutató tooltipben voltak olyan hosszú azonosítók, amik nem tudtak megjelenni teljes hosszban. A hiba javítva lett.

 1. LS-18522 nxOrganizer – Projektlista szélessége ugrál, ha a projekt neve hosszú

Az nxOrganizerben, ha egy projekt neve hosszú volt, akkor a projekt lista szélessége mozgott, ha lapoztunk a projekt listában. A hiba javítva lett, ha egy projekt vagy egy tananyag címe hosszabb lenne, mint ami kifér, akkor több sorban fog megjelenni.

 1. LS-19009 Feladatbank felületen a feladat szerkesztése után nem jelennek meg mentés után a változtatások

A feladatbank felületen, ha egy feladatot szerkesztettünk, mentettük a változást, megnyitottuk szerkesztésre majd a “Mégsem” gombot nyomtuk, akkor a szerkesztés előtti állapot jelent meg a felületen. A hiba javítva lett.

 1. LS-19011 nxExercises  – Számérték megadása típusú feladat szerkesztésekor a Válasz maximális karakter hossza hibaüzenetnél a szókitöltő hibaüzenet jelenik meg

A feladatbank felületen a számérték megadása típusú feladat szerkesztésekor a Válasz maximális karakter hossza hibaüzenetnél a szókitöltő hibaüzenet jelent meg. A hiba javítva lett, jó hibaüzenet jelenik meg.

 1. LS-18848 Összetett feladatok mentése nem lehetséges a feladatbank felületen, ha csak a részfeladatot módosítjuk

A feladatbank felületen a “Mentés” gomb nem volt aktív, ha egy összetett feladatnál csak a részfeladat azonosítóját módosítottuk. A hiba javítva lett.

 1. LS-18970 Szókitöltő és számérték megadása típusú feladatnál, ha egy kitöltési helyen egy válaszlehetőség van csak, akkor az import után a feladatbank felületen megjelennek az idézőjelek a válasznál

Ha import táblázattal olyan szókitöltő vagy számérték típusú feladatot importáltunk, ahol csak egy válaszlehetőség volt megadva egy kitöltési helyre, akkor ez a feladatbank felületen úgy jelent meg, hogy a válasz idézőjelek között volt és ha rámentettünk már így is mentődött el. Ez okozhatta azt is, hogy a karakter limit értéknél hibajelzés jelent meg, mert az idézőjelek is beleszámítottak a karakterszámba. A hiba javítva lett.