Vizsga modul release 2023/8.

Funkciók

  1. LS-18634 – Tesztidő lejártakor (valamint a vizsgázó általi teszt befejezéskor érkező) információs üzenet bővítése, átirányítás és dedikált gomb a megfelelő kilépés biztosításához

A legutóbbi vizsgaidőszakban több bejelentés érkezett arról, hogy a tesztidő lejártakor a vizsgázók nem tudták, hogy hogyan lehet szabályos módon lezárni a vizsgát (házikó ikonra kattintva kell ilyenkor kilépni szabályosan), valamint arról is, hogy a vizsgázó úgy zárta le a vizsgát, hogy a böngészőt X-elte ki, ezért a vizsga folyamatban státuszban ragadt, amelyet ezután csak újraültetéssel és szabályos kilépéssel lehetett csak orvosolni. 

Az implementáció során optimalizáltuk a tesztidő lejártakor a vizsgázó által kapott szöveget, hogy pontosabban jelezzük felé, hogy a tesztidő lejárt és ezért ért véget a teszt, valamint a házikó ikon mellett egy dedikált, megfelelő szövegezésű gomb is kikerült a felületre a szabályos kilépéshez, valamint egy 30mp-es visszaszámlálás után, ami után automatikusan helyesen léptetjük ki a vizsgázót a vizsgából. Ezen optimalizálás mentén a vizsgázó által teszt lezárás esetében is bővítettük az információs képernyőt a dedikált szabályos kilépés gombbal és a visszaszámlálással.

  1. LS-18673 – UAT Konfiguráció 18574

Technikai feladat, amely az UAT környezet létrehozásakor megjelenő feladatot, a megfelelő exam oldali konfigurációját valósította meg..

  1. LS-18885 – Vizsga-LMS eredménymentés aszinkká alakítása – vizsgálat és review

Technikai feladat, amely backendi optimalizációt célzott és az exam irányából az előrehaladás kommunikációját alakította aszinkron, queue alapú kommunikációvá a LMS irányába.

  1. LS-18941 – Feladattípusok RU fogyasztására tesztek 18572

Technikai feladat, amely backendi vizsgálatot vonatkozott, aminek a célja célzott funkcionális tesztek futtatása volt az exam backend performancia mérésének részeként.

  1. LS-18983 – Üresként beküldött figyelemmátrix esetén a részletes eredmények nem jelennek meg LMS-ben

A javítással immáron a figyelemmátrix feladattípust tartalmazó vizsgák esetében, amennyiben átlépjük az adott figyelemmátrix feladatot, akkor LMS-ben a teszt kitöltéshez kapcsolódó részletes eredményeket megnyitva megfelelően visszakaphatók az eredmények és nem fut hibára a folyamat.