Tananyagszerkesztő release 2023/10.

Funkciók

 1. LS-18806 Keresés a projektek listájában az nxOrganizer főképernyőn

Az nxOrganizer projekt listában most már lehet keresni a projektek nevére, a keresés a névben bárhol keres (nem csak szóeleji egyezőségre). A keresőbe be kell írni a keresni kívánt értéket és a rendszer egyből szűkíti a projektek listáját a találatokra. További karakterek beírása tovább szűkíti a keresést, karakterek törlésével pedig bővül újra a találatok listája. A lista alapértelmezett állapotba úgy állítható vissza, hogy töröljük a keresőbe beírt kifejezést, ezt meg lehet tenni a billentyűzettel vagy a beviteli mező végén található “x”-re kattintva. 

 1. LS-18807 Keresés a tananyagok listájában az nxOrganizer főképernyőn

Az nxOrganizer projekt listában most már lehet keresni a tananyagok címében is, a keresés a névben bárhol keres (nem csak szóeleji egyezőségre). A keresőbe be kell írni a keresni kívánt értéket és a rendszer egyből szűkíti a tananyagok listáját a találatokra. További karakterek beírása tovább szűkíti a keresést, karakterek törlésével pedig bővül újra a találatok listája. A lista alapértelmezett állapotba úgy állítható vissza, hogy töröljük a keresőbe beírt kifejezést, ezt meg lehet tenni a billentyűzettel vagy a beviteli mező végén található “x”-re kattintva.

 1. LS-18847 Szókitöltő és számérték megadása típusú feladatoknál ne lehessen azonos a válaszok szövege, ha a “sorrend nem számít”

A feladatbank felületen a szókitöltő és számérték megadása típusú feladatokhoz bekerült még egy ellenőrzés, ami azt ellenőrzi, hogy ha a “Válaszok sorrendjének figyelembe vétele“ tulajdonságnál valamelyik “Sorrend nem számít” érték van beállítva, akkor a kiegészítési helyeken, ha vannak egyező értékek megadva válaszlehetőségként, akkor minden értéknek egyeznie kell az adott kiegészítés helyén vagy mindnek különböznie kell. Szókitöltő feladatnál az egyezés azt jelenti, hogy a válaszlehetőségek kis-és nagybetű szinten megegyeznek, azaz az alma és Alma már nem számít egyezőnek. Számérték megadása típusú feladatnál egyezőnek számít a 2 és a 2,0. Az egyező válaszlehetőségek sorrendje tetszőleges lehet a kiegészítési helyen belül.

Például helytelennek számít: 

 • 1. feladat:
  • 1. kiegészítés helye: alma, körte, szilva
  • 2. kiegészítés helye: alma, körte, banán
 • 2. feladat:
  • 1. kiegészítés helye: alma, körte, szilva
  • 2. kiegészítés helye: alma, körte, banán

Helyesnek számít:

 • 1. feladat:
  • 1. kiegészítés helye: alma, körte, szilva
  • 2. kiegészítés helye: körte, banán, alma
 • 2. feladat:
  • 1. kiegészítés helye: alma, körte, szilva
  • 2. kiegészítés helye: Alma, dinnye, banán
 • 3. feladat:
  • 1. kiegészítés helye: alma, körte, szilva
  • 2. kiegészítés helye: Alma, dinnye, banán
  • 3. kiegészítés helye: szőlő, cseresznye
 1. LS-19195 Egy publikációs ágon egyszerre ne lehessen több publikáció folyamatban

A publikálási folyamatba bekerült egy korlátozás, hogy egy publikációs ágon egyszerre csak egy publikálás indítható, azaz amíg nem végzett egy ágon a korábbi publikálás, addig nem lehet újat indítani. Ha van az adott ágon folyamatban még futó publikálás, akkor az “Új példány” gombra kattintva erre egy felugró ablak figyelmezteti a felhasználót és nem indítható a publikálás. A figyelmeztetés akkor is megjelenik, ha valaki a publikálás előtt megnyitotta az új publikálás létrehozására alkalmas felületet és közben indít valaki más publikálást az adott ágon, majd az, akinél meg volt nyitva a felület,  a “Publikálás” gombra kattint.

 1. LS-18833 Feladatbank import folyamat fázisainak logolása

A feladatbank import folyamat fázisai rögzítésre kerülnek a logokban, azaz probléma esetén megvizsgálható, hogy melyik munkafázisban tart egy feladatbank import folyamat.

 1. LS-19177 Projektek tárhely és felhasználó adatainak az összesítése szervezeti szintre napi szinten

A tananyagszerkesztőben éjszakánként egy webjob összesíti egy szervezethez tartozó összes projekt által használt tárhely használati adatokat, emellett felírja az adott pillanatban a szervezet projektjeinél valamilyen jogosultsággal rendelkező felhasználók azonosítóit. A fejlesztés célja, hogy a tananyagszerkesztőt használó szervezetek felé ezek az adatok az elszámolás alapját képezhessék.

Hibajavítások

 1. LS-19039 nxOrganizerben a kliens session megújítás nem működik

Az Organizer és a Feladatbank felületeken nem működött minden esetben a munkamenet megújítása. A hiba javítva lett.

 1. LS-19121 nxEditor – Szövegmező – Code block formázásnál kicsúszik a szöveg a világból

A tananyagszerkesztőben, ha egy szövegmezőbe hosszabb szöveget illesztettünk be és a szövegformázást “code block”-ra állítottuk, akkor a szerkesztői nézetben és preview nézetben is kicsúszott a szöveg a felületről. A hiba javítva lett.

 1. LS-19186 nxEditor – Az Oldal előrehaladásának növelése 100% esetén nem válik teljesítetté az oldal

A tananyagszerkesztőben előnézetben az oldal teljesítettség 100%-ra növelése esetén nem vált az oldal teljesítetté, így az erre kötött események sem futottak le. A hiba javítva lett.

 1. LS-19460 nxEditor – Nézettartomány kisebb-nagyobbra váltás interakció nem működik

A tananyagszerkesztőben, előnézetben a “Kisebb nézettartományra váltás” és a “Nagyobb nézettartományra váltás” eseményekhez a “Nézettartomány” érték kiválasztásánál csak egy input szerepelt, emiatt, ha valaki nem tudta, hogy számmal kell megadni a nézettartományt, akkor az rosszul működött. Az esemény “Nézettartomány” értéke újra egy lenyíló listából választható ki, mint korábban.

 1. LS-19534 Feladatbank exportban üres Súgó sorok kerülnek

A feladatbank exportban a V4 import táblázattal importált feladatokhoz, ha nem volt megadva érték hozzájuk, akkor is bekerültek az üres súgó, jó válasz esetén megjelenítendő magyarázat és rossz válasz esetén megjelenítendő magyarázat mezők. A hiba javítva lett, ha a feladathoz nem tartoznak ilyen értékek, nem jelennek meg ezek a mezők.

 1. LS-19557 Új publikálási ág létrehozásakor nem jelenik meg a hibaüzenet, ha már van ugyanolyan nevű publikálási ág

Új publikálási ág létrehozásakor a mező hibásnak volt jelölve, de nem jelent meg a hibaüzenet, ha olyan nevet adtunk meg, amilyen néven szerepel már publikációs ág az adott tananyagnál. A hiba javítva lett.

 1. LS-19617 Előnézet: Feladatmezőben a karakterlimit elérésekor a feladat újrakitöltése interakció után nem törlődik a mezőkön a piros keret és piros háromszög

A tananyagszerkesztőben előnézetben egy feladatmezőben szereplő szókitöltő vagy számérték megadása típusú feladatnál, ha a kitöltéskor elértük a karakterlimitet és megjelent az erre vonatkozó figyelmeztetés, akkor a feladat újrakitöltésekor nem tűnt el. A hiba javítva lett. 

 1. LS-19623 Kitölthető mező publikálásakor vizsga ágra, nem a megfelelő üzenet jelenik meg

Ha vizsga tesztet tartalmazó tananyagban szerepelt kitölthető mező, ami nem szerepelhet, akkor a publikálást megakadályozta a rendszer, megjelenítette a figyelmeztetést, de a szövegben a Feladatmező szerepelt. A hiba javítva lett.

 1. LS-19707 A feladatbank felületen a számérték megadása típusú feladat kérdésénél is a szókitöltő feladat súgója jelenik meg

A feladatbank felületen a számérték megadása típusú feladatok “Kérdés” mezőjénél a szövegben csak a “szókitöltő” feladat szerepelt. A hiba javítva lett.

 1. LS-19726 V3 vagy V4 feladatbank import során a csoportosítás típusú feladatoknál megakad az import és nincs hibaüzenet, ha nincs kitöltve a “group” oszlop

A V3 vagy V4-es feladatbank import táblázatban, ha nem volt kitöltve a “group” oszlop csoportosítás típusú feladatoknál, akkor az import folyamat megakadt és az e-mailben nem szerepelt üzenet erre vonatkozóan. A hiba javítva lett.

 1. LS-19773 Oldalhoz rendelt fogalmak képeinek rossz az elérése a publikációs csomagban

Az oldalhoz rendelt fogalmak képei nem jelentek meg a tanulói modulban lejátszáskor, mert az URL hibás volt. A hiba javítva lett, a képek már megjelennek a tanulói modulban.

 1. LS-19828 A tananyagszerkesztőben a Feladatmezőnél nyelvi kulcsok javítása

A tananyagszerkesztőben a Feladatmező szerkesztésénél a feladat azonosító megadására szolgáló beviteli mezőben és hibás azonosító megadásakor rossz hibaüzenet jelent meg. A hiba javítva lett.