Tananyagszerkesztő release 2023/11.

Funkciók

  1. LS-19754 Feladatbank import felület – Figyelmeztetés a V1, V2, V3 publikációk kivezetésével kapcsolatban

A feladatbank import táblázatok V1, V2, V3 verziói az év végéig ütemesen kivezetésre kerülnek. A V1 verziójú táblázatok már csak 2023. szeptember végéig, a V2 verziójú táblázatok 2023. november végéig és a V3 verziójú táblázatok 2023. december végéig használhatóak. A feladatbank importáló felületre ezzel kapcsolatban kikerült egy tájékoztató szöveg, ami tartalmaz egy V5 táblázatra mutató linket is.


  1. LS-19972 Feladatbank exportban a válaszok external ID-ja helyett guid szerepel

A feladatbank exportban a válaszok sorainál már azoknál a feladatoknál is az importáláskor megadott feladatazonosító szerepel, amelyet a feladatbank felületen szerkesztettek. Jelenleg a rendszer által megadott azonosító szerepelt ilyen esetekben, mert erre az azonosítóra korábban nem volt szükség, így nem volt megőrizve. A módosítás minden feladattípusnál megvalósításra került kivéve a párosítás és csoportosítás feladattípusok, ezeknél meg kell még vizsgálni ennek a fejlesztésnek a lehetőségét. 


Hibajavítások

  1. LS-19784 nxEditor – Feladatbank export nem töltődik le nagyméretű médiafájlok esetén

A feladatbank export fájl nem töltődött le vagy nagyon lassan, sokára indult el a letöltés, ha nagyméretű médiafájl is szerepelt a csomagban. A hiba javítva lett, a letöltés idejére egy új böngésző fül nyílik meg, és be is zárul, ha a letöltés elkészült. Ismert hiba: előfordul, hogy az export csomag duplán töltődik le.


  1. LS-19922 A feladatbank felületen figyelemmátrix szerkesztésekor a nyíllal átlépés átírja a cella tartalmát

A feladatbank felületen a figyelemmátrix típusú feladatok szerkesztésekor a jobbra nyíllal történő továbblépés egy cellából egyből felülírta az újonnan kijelölt cella tartalmát azzal, ami tőle balra volt. A hiba javítva lett, viszont abban az esetben, ha a két cella tartalma eredetileg megegyezik, még mindig átíródik a tartalom – ez is javítva lesz.


  1. LS-19933 nxOrganizer tananyag listában nem érvényesül a keresés, ha az “archivált” vagy az “aktív” checkboxot állítjuk

Az nxOrganizerben, ha a tananyag listában meg volt adva egy keresés és a lista ennek megfelelően le volt szűrve, akkor az “Archivált” és “Aktív” checkboxok módosítása esetén a tananyag lista visszaállt alapértelmezettbe, nem tartotta meg a keresés szerinti szűrést. A hiba javítva lett.