Tananyagszerkesztő release 2023/12.

Funkciók

  1. V1 feladatbank import táblázat kivezetése

A V1 verziójú feladatbank import táblázat kivezetésre került, ez azt jelenti, hogy ha egy ilyen verziójú táblázattal próbálunk importálni, az importálás sikertelen lesz. A sikertelen importálásról szóló e-mail szövege jelzi, hogy a verzió már nem támogatott, emellett tartalmaz egy V5 táblázatra mutató linket is.

  1. Feladatbank import felület átalakítása

Az nxOrganizer projekt szintű menüjéből elérhető feladatbank import felület megjelenése és egy picit a folyamat is átalakult. A Felületet megnyitva a “+” gombra kattintva adható meg az import táblázat a szokásos módon. Ha ki van választva egy táblázat, annak a neve megjelenik a felületen, cserélni a fájlnév mögötti “csere” ikonra kattintva lehet. Ha a kiválasztott fájl nem megfelelő (méret vagy formátum miatt), akkor a hibaüzenet megjelenik és a “Feltöltés” gomb inaktív.

A megfelelő fájl kiválasztása után a “Feltöltés” gombbal lehet elindítani az import folyamatot. Az indítás sikerességéről visszajelzés jelenik meg a felületen. Sikeres visszajelzés esetén az “Új ZIP fájl feltöltése” gombra kattintva felugrik az ablak, amiben az újabb fájl kiválasztható.

Hibajavítások

  1. Tananyagszerkesztőben geogebra “ugrál”

A tananyagszerkesztőben rejtett mezőben elhelyezett geogebra mező egy olyan hibát okozott, hogy a háttérben folyamatosan újra betöltődésre kényszerítette a geogebra fájlokat (az összeset), emiatt előfordulhatott, hogy a látható geogebra fájlok “ugráltak”, azaz újra és újra betöltődtek. A hiba javítva lett.