Adatvédelmi nyilatkozat

Mi az az Adatvédelmi nyilatkozat?

A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény (adatvédelmi törvény, Avtv.) a Nexius számára is előírja az Adatvédelmi nyilatkozat elkészítését és közzétételét.

Az Adatvédelmi nyilatkozat egy rövid, általános rendelkezéseket tartalmazó dokumentum, mely az adatkezelés főbb elveit, és az adatkezelő kötelezettségvállalását határozza meg: arra szolgál, hogy egy adatkezelő kinyilvánítsa elkötelezettségét ügyfelei személyes adatainak és az adatvédelemmel kapcsolatos jogainak tiszteletben tartására.

Miért kell elfogadnom az Adatvédelmi nyilatkozatot?

A regisztrációhoz, a Nexius rendszer leendő felhasználójaként – a Felhasználási feltételek mellett – el kell fogadnia az Adatvédelmi nyilatkozatot. A dokumentum elolvasása és elfogadása nélkül nem tud regisztrálni rendszerünkbe, és így nem tudja használni szolgáltatásainkat sem.

Hol tudom megnézni később, hogy mit fogadtam el?

Az elfogadott „Adatkezelési tájékoztató és nyilatkozat” és az „Általános szolgáltatási feltételek (ÁSZF)” szövegét a tanulói felület alján található linkeken keresztül bármikor újra megtekintheti.

Amennyiben ezen dokumentumok szövege változna, arról a rendszer bejelentkezéskor tájékoztatja. Ilyenkor addig nem is tud belépni, amíg a vonatkozó új dokumentumokat el nem fogadja.