Jelszó

Jelszó megadása

A Nexius rendszerbe való regisztrációkor felhasználóneve mellett meg kell adnia egy megfelelő erősségű jelszót is. Ez a jelszó védi felhasználói fiókját, és megadása később minden bejelentkezéskor szükséges.

Fiókja további védelmét a jelszó mellett a kétfaktoros azonosítás biztosíthatja. (–> Kétfaktoros azonosítás)

Milyen a biztonságos jelszó?

A Nexius rendszer a regisztráció (vagy jelszó módosítás) során megadott jelszavak erősségét figyeli, és hosszuk és a bennük szereplő karakterek változatossága (kis- és nagybetűk, számok, speciális karakterek) szerint osztályozza. Erről a jelszó megadásakor visszajelzést is kap.

Fiókja biztonsága érdekében javasoljuk, hogy jelszava kiválasztásánál tartsa be a következőket:

  • a jelszó ne egyezzen semmilyen más rendszerekben használt jelszavával,
  • ne tartalmazzon személyes adatokat (név, születési dátum),
  • legyenek benne kis és nagybetűk, számok és speciális karakterek (pl. írásjelek) egyaránt!

További biztonságot jelent, ha jelszava tárolására megbízható jelszókezelő programot használ, vagy a tartalomra nem utaló című dokumentumban menti el jelszavát.

Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Ha elfelejtette a jelszavát, újat a Bejelentkezés oldalon az „Elfelejtette a jelszavát” linken keresztül elérhető „Új jelszó igénylése” oldalon igényelhet.

Hogyan tudom megváltoztatni jelszavamat?

Jelszavát a „Jelszó módosítása” oldalon változtathatja meg. A „Jelszó módosítása” linket a Tanulói felületen a nevével jelzett lebomló menüben a Profil menüpontra kattintva, majd a megjelenő Profil oldalon, a Jelszó módosítás részben találja. (Ha a neve nem kattintható, automatikusan lett regisztrálva és nem jelszavát nem tudja megváltoztatni.)