Jelszó

Jelszó megadása

A Nexius rendszerbe való regisztrációkor felhasználóneved mellett meg kell adnod egy megfelelő erősségű jelszót is. Ez a jelszó védi felhasználói fiókodat, és megadása később minden bejelentkezéskor szükséges.

A jelszó mellett a fiók további védelmét a kétfaktoros azonosítás biztosíthatja. (–> Kétfaktoros azonosítás)

Milyen a biztonságos jelszó?

A Nexius rendszer a regisztráció (vagy jelszó módosítás) során megadott jelszavak erősségét figyeli, és hosszuk és a bennük szereplő karakterek változatossága (kis- és nagybetűk, számok, speciális karakterek) szerint osztályozza. Erről a jelszó megadásakor visszajelzést is kapsz.

Fiókod biztonsága érdekében javasoljuk, hogy jelszavad kiválasztásánál tartsd be a következőket:

  • a jelszó ne egyezzen semmilyen más rendszerekben használt jelszavaddal,
  • ne tartalmazzon személyes adatokat (név, születési dátum),
  • legyenek benne kis és nagybetűk, számok és speciális karakterek (pl. írásjelek) egyaránt!

További biztonságot jelent, ha jelszavad tárolására megbízható jelszókezelő programot használsz, a tartalomra nem utaló című dokumentumban mented el jelszavadat.

Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Ha elfelejtetted a jelszavadat, újat a Bejelentkezés oldalon az „Elfelejtette a jelszavát” linken keresztül elérhető „Új jelszó igénylése” oldalon igényelhetsz.

Hogyan tudom megváltoztatni jelszavamat?

Jelszavadat a „Jelszó módosítása” oldalon változtathatod meg. A „Jelszó módosítása” linket a Tanulói felületen a neveddel jelzett lebomló menüben a Profil menüpontra kattintva, a megjelenő Profil oldalon, a Jelszó módosítás részben találod. (Ha a neved nem kattintható, automatikusan lettél regisztrálva és nem tudsz jelszót változtatni.)