Kétfaktoros azonosítás

Mi az a kétfaktoros azonosítás?

A kétfaktoros azonosítás olyan biztonsági beállítás, amely során bejelentkezéskor a felhasználói azonosítója és jelszava mellett egy további biztonsági kódot is meg kell adnia. Ez a biztonsági kód minden egyes alkalommal más és más, és mindig az aktuális belépéskor generálódik egy a telefonjára letölthető alkalmazás segítségével.

Be van nálam állítva?

Ha bejelentkezéskor a rendszer felhívja a figyelmét a kétfaktoros azonosítás szükségességére, akkor fiókja biztonsága érdekében már be lett állítva a kötelező kétfaktoros azonosítás.

Ha eddig nem volt Önnél kötelezően beállítva a kétfaktoros azonosítás (adminisztrátoroknak pl. kötelező), de szeretne Nexius fiókja nagyobb védelméről gondoskodni, úgy ügyfélszolgálatunktól kérheti a beállítását (support@nexiuslearning.com).

Mit tegyek, ha már be van állítva nálam?

Ha fiókjára be lett állítva a kétfaktoros azonosítás, akkor fiókja eléréséhez telefonjára (vagy más mobileszközére) le kell töltenie egy hitelesítő alkalmazást. Eszköze operációs rendszerétől függően járjon el a következőképpen:

 1. Töltse le telefonjára a Hitelesítő alkalmazást!
  • Android esetben innen: link
  • iOS esetben innen: link
  • Windows esetben innen: link
 2. Új fiók hozzáadásához kattintson a + jelre és
  • Android és Windows esetben válassza a „work or school account” opciót,
  • iOS esetben válassza az „Időalapú” opciót!
 3. Telefonjával fényképezze le a bejelentkezési képernyőn megjelenő QR-kódot!
 4. A számítógépén adja meg a mobilalkalmazásban kapott hatjegyű hitelesítő kódot!
 5. Ha szeretné, hogy 30 napig ugyanerről az eszközről a biztonsági kód megadása nélkül is be tudjon lépni, akkor pipálja ki a jelölőnégyzetet!
 6. Kattintson a Küldés gombra!
 7. Amikor a rendszer legközelebb kétfaktoros azonosítást kér, akkor már csak a hitelesítő alkalmazásban megjelenő hatjegyű biztonsági kódot kell majd megadnia.