Kétfaktoros azonosítás

Mi az a kétfaktoros azonosítás?

A kétfaktoros azonosítás egy olyan biztonsági beállítás, amely során bejelentkezéskor a felhasználói azonosítód és jelszavad mellett egy plusz biztonsági kódot is meg kell adnod. Ez a biztonsági kód minden egyes alkalommal más és más, mert mindig az aktuális belépéskor generálódik a telefonodra letölthető alkalmazás segítségével.

Be van nálam állítva?

Ha bejelentkezéskor a rendszer felhívja a figyelmed a kétfaktoros azonosítás szükségességére, akkor fiókod biztonsága érdekében már be lett állítva a kötelező kétfaktoros azonosítás.

Ha eddig nem volt nálad kötelezően beállítva a kétfaktoros azonosítás (pl. adminisztrátoroknak kötelező), de szeretnél Nexius fiókod nagyobb védelméről gondoskodni, úgy ügyfélszolgálatunktól kérheted a beállítását (support@nexiuslearning.com).

Mit tegyek, ha már be van állítva nálam?

Ha fiókodra be lett állítva a kétfaktoros azonosítás, akkor fiókod eléréséhez telefonodra (vagy más mobileszközödre) le kell töltened egy hitelesítő alkalmazást. Eszközöd operációs rendszerétől függően járj el a következőképpen:

 1. Töltsd le telefonodra a Hitelesítő alkalmazást!
  • Android esetben innen: link
  • iOS esetben innen: link
  • Windows esetben innen: link
 2. Új fiók hozzáadásához kattints a + jelre és
  • Android és Windows esetben válaszd a „work or school account” opciót,
  • iOS esetben válaszd az „Időalapú” opciót!
 3. Telefonoddal fényképezd le a bejelentkezési képernyőn megjelenő QR-kódot!
 4. A számítógépeden add meg a mobilalkalmazásban kapott hatjegyű hitelesítő kódot!
 5. Ha szeretnéd, hogy 30 napig ugyanerről az eszközről a biztonsági kód megadása nélkül is be tudj lépni, akkor pipáld ki a jelölőnégyzetet!
 6. Kattints a Küldés gombra!
 7. Amikor a rendszer legközelebb kétfaktoros azonosítást kér, akkor már csak a hitelesítő alkalmazásban megjelenő hatjegyű biztonsági kódot kell majd megadnod