A kurzusokról

Mi az a kurzus?

A Nexius rendszerben a tananyagok kurzusokba vannak szervezve. Minden kurzus egy vagy több tananyagot tartalmaz, és ezek a kurzusok – néhány speciális kivételtől eltekintve – csak a rendszerben regisztrált tanulók számára hozzáférhetők.

Tehát ahhoz, hogy egy kurzuson tanulhass, először is regisztrálnod kell – vagy egy szervezetnek regisztrálnia kell téged – a Nexius rendszerébe. Ezt követően beiratkozhatsz a kurzusra, és megkezdheted a tanulást a kurzusba szervezett tananyagokban, természetesen csak akkor, ha ezt az arra beállított időbeli és más korlátok lehetővé teszik. 

A kurzusra való beiratkozásról részletesebb információt itt találsz: (–> Beiratkozás (kurzusra))

Hol találom a kurzusokat?

A kurzusok a regisztrációt követően elérhető Tanulói felület „Kurzusaim” és „Ajánlott kurzusaim” füleken, az ún. kurzuskártyákon vannak felsorolva.

Az egyes kurzuskártyákra kattintva megjelenik a kurzust részletesen bemutató „Kurzus részletek” oldal, amelyen a következő információkat érheted el:

  • Az előrehaladásoddal és teszteredményeiddel kapcsolatos kijelzéseket,
  • a kurzushoz kapcsolódó letölthető dokumentumokat (ha vannak),
  • a kurzushoz kapcsolódó követelményeket, információkat és híreket,
  • valamint a jobb oldali részben a kurzusban található tananyagok kártyáit.

Kié a kurzus?

A Nexius rendszerének segítségével legtöbbször valamilyen „kurzusszolgáltató” szervezet, pl. oktatási intézmény szolgáltat képzést a tanulóinak.

A kurzusszolgáltató szervezet jogi felelősséget vállal a kurzusért, beíratja ill. meghívja a tanulókat a kurzusra, valamint hozzáfér a kurzusban tanuló felhasználók eredményeihez. (A Kurzusszolgáltató szervezet megjelölése a Tanulói felületen a Kurzusrészletek oldalon, az Információ fülön található.

(Megjegyzés: Egy kurzushoz nem csak kurzusszolgáltató szervezet, hanem ún. ügyfélszervezet is kapcsolódhat, pl. ha a kurzust szolgáltató szervezet egy vagy több másik szervezet tagjainak nyújt képzést. Az ügyfélszervezetek adminisztrátorai is beirathatják saját tanulóikat (közvetlenül vagy meghívóval), és hozzáférnek ezen tanulók tanulási adataihoz.