A kurzusokról

Mi az a kurzus?

A Nexius rendszerben a tananyagok kurzusokba vannak szervezve. Minden kurzus egy vagy több tananyagot tartalmaz, és ezek a kurzusok – néhány speciális kivételtől eltekintve – csak a rendszerben regisztrált tanulók számára hozzáférhetők.

Tehát ahhoz, hogy egy kurzuson tanulhasson, először is regisztrálnia kell – vagy egy szervezetnek regisztrálnia kell Önt – a Nexius rendszerébe. Ezt követően iratkozhat be a kurzusra, és kezdheti meg a tanulást a kurzusba szervezett tananyagokban – természetesen csak akkor, ha ezt az arra beállított időbeli és más korlátok lehetővé teszik. 

A kurzusra való beiratkozásról részletesebb információt itt talál: (–> Beiratkozás (kurzusra))

Hol találom a kurzusokat?

A kurzusok a regisztrációt követően elérhető Tanulói felületen a „Kurzusaim” és az „Ajánlott kurzusaim” füleken található ún. kurzuskártyákon vannak felsorolva.

Az egyes kurzuskártyákra kattintva megjelenik a kurzust részletesen bemutató „Kurzus részletek” oldal, amelyen a következő információkat érheti el:

  • az előrehaladásával és teszteredményeivel kapcsolatos kijelzéseket,
  • a kurzushoz kapcsolódó letölthető dokumentumokat (ha vannak),
  • a kurzushoz kapcsolódó követelményeket, információkat és híreket,
  • valamint – a jobb oldali részben – a kurzusban található tananyagok kártyáit.

Kié a kurzus?

A Nexius rendszerének segítségével legtöbbször valamilyen „kurzusszolgáltató” szervezet, pl. oktatási intézmény szolgáltat képzést a tanulóinak.

A kurzusszolgáltató szervezet jogi felelősséget vállal a kurzusért, beíratja ill. meghívja a tanulókat a kurzusra, valamint hozzáfér a kurzusban tanuló felhasználók eredményeihez. (A Kurzusszolgáltató szervezet pontos megjelölése a Tanulói felületen a Kurzusrészletek oldalon, az Információ fülön található.

(Megjegyzés: Egy kurzushoz nem csak kurzusszolgáltató szervezet, hanem ún. ügyfélszervezet is kapcsolódhat, pl. ha egy kurzusszolgáltató szervezet egy vagy több másik szervezet tagjainak nyújt képzést. Az ilyen ügyfélszervezetek adminisztrátorai saját maguk is beirathatják saját tanulóikat (közvetlenül vagy meghívóval) a kurzusra, valamint hozzáférnek tanulóik tanulási adataihoz.