Beiratkozás (kurzusra)

Hogyan tudok beiratkozni egy kurzusra?

Ahogy, hogy a Nexius rendszerben egy kurzusban tanulhass, be kell iratkoznod a kurzusra. Attól függően, hogy a kurzust szolgáltató szervezet kérésére hogyan lett a kurzusnál beállítva, a  beiratkozás többféle módon lehetséges:

  • automatikus beíratással, vagy
  • meghívóval / önálló beiratkozással.

Mikor automatikus a beíratás?

Nem neked kell beiratkozni, ha olyan kurzusban tanulsz, amelyben csak külső rendszeren keresztül lehetséges a tanulás.

A képzést szervező szervezet ilyen esetekben infomált téged arról, hogy hogyan érheted el a kurzust, miután saját külső programja  már regisztrált és beíratott téged a Nexius rendszerben található kurzusra. Ilyenkor nincs más teendőd, mint hogy a külső rendszeren keresztül megnyisd a kurzust, és tanulj benne. 

Hogyan tudok meghívóval vagy önállóan beiratkozni?

Önállóan akkor tudsz beiratkozni, ha e-mailben kaptál meghívót a kurzusra, vagy – pl. kampányok és publikus kurzusok esetén – a kurzus nyilvános linkjét ismered.

  1. Amennyiben még nem vagy regisztrálva a Nexiusban, a belépéshez először regisztrálnod kell.
  2. Belépés után – a kurzus beállításaitól függően – a Tanulói felületen:
  • a megnyíló Kurzusaim fül kurzuskártyái között találod a kurzust, amelyre be tudsz iratkozni (ill. amelyre már be vagy íratva, vagy iratkozva),
  • vagy az Ajánlott kurzusaim fülön a kurzus kártyáján található meghívót elfogadva tudsz a kurzusra beiratkozni.

Nem kaptam meghívót, sem linket! Hol találom a kurzusom?

A Nexius rendszerbe már regisztrált tanulók úgy is beirathatók / meghívhatók egy adott kurzusba, hogy a kurzust szolgáltató szervezet (adminisztrátora) nem küld e-mailt a tanulóknak.

Ilyenkor a szervezet más úton informálja a tanulókat a beíratás / meghívás tényéről, és a Tanulói felületre belépve a Kurzusaim fülön máris elindíthatod a kurzus, vagy az Ajánlott kurzusaim fülön éred el a kurzus meghívóját.