Beiratkozás (kurzusra)

Hogyan tudok beiratkozni egy kurzusra?

Ahogy, hogy a Nexius rendszerben egy kurzusban tanulhasson, be kell iratkoznia a kurzusra. Attól függően, hogy az a kurzust szolgáltató szervezet kérésére hogyan lett a kurzusnál beállítva, a  beiratkozás többféle módon lehetséges:

  • automatikus beíratással, vagy
  • meghívóval / önálló beiratkozással.

Mikor automatikus a beíratás?

Ha olyan kurzusban tanul, amelyben csak külső rendszeren keresztül lehetséges a tanulás, nem Önnek kell beiratkoznia.

Ilyen esetekben a képzést szervező szervezet infomálja Önt arról, hogy hogyan érheti el a kurzust, miután saját külső programja már regisztrálta és beíratta Önt a Nexius rendszerben található kurzusra. Ilyenkor nincs más teendője, mint hogy a külső rendszeren keresztül megnyissa a kurzust, és tanuljon benne. 

Hogyan tudok meghívóval vagy önállóan beiratkozni?

Önállóan akkor tud beiratkozni, ha e-mailben kapott meghívót a kurzusra, vagy – pl. kampányok és publikus kurzusok esetén – ismeri a kurzus nyilvános linkjét.

  1. Amennyiben még nincs regisztrálva a Nexiusban, a belépéshez először regisztrálnia kell.
  2. Belépés után – a kurzus beállításaitól függően – a Tanulói felületen:
  • a megnyíló Kurzusaim fül kurzuskártyái között találja a kurzust, amelyre be tud iratkozni (ill. amelyre már be van íratva, vagy iratkozva),
  • vagy az Ajánlott kurzusaim fülön a kurzus kártyáján található meghívót elfogadva tud a kurzusra beiratkozni.

Nem kaptam meghívót, sem linket! Hol találom a kurzusom?

A Nexius rendszerbe már regisztrált tanulók úgy is beirathatók / meghívhatók egy adott kurzusba, hogy a kurzust szolgáltató szervezet (adminisztrátora) nem küld erről e-mailben értesítést a tanulóknak.

Ilyenkor a szervezet más úton informálja a tanulókat a beíratás / meghívás tényéről, és ilyen esetben a Tanulói felületre belépve a Kurzusaim fülön máris elindíthatja a kurzust, vagy az Ajánlott kurzusaim fülön éri majd el a kurzus meghívóját.