Előrehaladás

Hol tudom megnézni, hogy hol tartok a tanulásban?

A Kurzusrészletek oldalon, amennyiben egy kurzus legalább egy tananyagában megkezdted a tanulást, a kurzusban elért előrehaladásod és eredményed hozzávetőleges mértékét az „Előrehaladás” és az „Eredmény” feliratú sávok jelzik.

Ugyanezen az oldalon, a tananyagok kártyáján, azoknál a tananyagoknál, amelyekben már elkezdted a tanulást, a tananyagban elért előrehaladásod és eredményed.

Pontosan mit mutatnak a sávok?

Az „Előrehaladás” feliratú sávokon kijelzett értékek azt mutatják, hogy az egyes tananyagok, ill. a kurzus mekkora részét tanultad meg (azaz jártad már be / nézted végig.) 

Az „Eredmény” feliratú sávokon kijelzett értékek azt mutatják, hogy a tananyagokban ill. a kurzusban a tesztek hány százalékát teljesítetted már sikeresen.

Minden tananyag egyenlő súllyal számít az előrehaladásba/ eredménybe?

Nem feltétlenül! A kurzusnál megjelenő Előrehaladás és Eredmény értékek súlyozottak. Előfordul, hogy a tananyagoknál a kurzus szervezői úgy állították be, hogy egy tananyag nagyobb súllyal számítson be az előrehaladás és eredmény értékbe – de lyenkor ez jelezve van a tananyag leírásánál.

Minden tananyag kötelező?

Nem feltétlenül. Néha a tananyag címe felett is kijelzésre kerül egy „Kiegészítő tananyag” felirat. Az így jelzett tananyagok nem kötelezőek, de segítik a többi tananyag megértését.

Másrészt minden tananyagra – akár minden tanuló számára, de egyénileg is – adható felmentés, mind a bejárás (előrehaladás), mind a tesztek kitöltése (eredmény) alól.

Hogy egy tananyag ilyen értelemben kötelező-e vagy sem, azt az adott tananyag részletes oldalán, a „Követelmények” fülön tudod megnézni ill. ellenőrizni.