Időbeli korlátok

Mit jelent az, hogy időbeli korlát?

A Nexius rendszerben a legtöbb kurzusnak időbeli korlátai vannak. Ezeken az időbeli korlátokon belül lehetséges a tanulás, és így az eredményszerzés is a kurzusban. A legfontosabb ilyen időbeli korlátok.

  • a beiratkozási határidő,
  • az eredményszerzési határidő, és
  • a tanulási idő (ha maximálva van).

Mi az a beiratkozási határidő?

A beiratkozási határidő az a dátum, ameddig a kurzusra be lehet iratkozni. Ha ez az időpont már elmúlt, a kurzusra nem tud beiratkozni.

Mi az az eredményszerzési határidő?

Az eredményszerzési határidő az az időpont, ameddig a kurzusban eredményt lehet szerezni. Ha ez az időpont már eltelt, a kurzust – a beállításoktól függően – még lehet, hogy megnyithatja, de elért eredményeit már nem tudja javítani.

Mi az a tanulási idő?

A tanulási idő egy időérték, amely azt mutatja, hogy mennyi időt töltött már el (tanult) a kurzusban. Amennyiben ez az érték a kurzusra nézve maximálva van, azt zárójelben külön jelezzük.

Hol láthatóak ezek a határidők?

Ha a tanulói felületen egy adott kurzus kártyájára kattint, a kurzus részletes leíró oldalán, a Követelmények fülön láthatja – többek között – a kurzus időbeli korlátaival kapcsolatos információkat.

Vegye figyelembe a következőket:

  • Beiratkozási határidő csak akkor jelenik meg, ha még nincs beiratkozva a kurzusra.
  • Ha az Eredményszerzési határidőnél a „Korlátlan” felirat látható, akkor a kurzusban nincs eredményszerzési időkorlát. (Fontos: A kurzuson belüli tananyagok ettől még korlátozva lehetnek!)
  • Ha a tanulási idő maximálva van, az „Eddigi tanulási idő” mezőben az eddigi tanulási idő mögött zárójelben megjelenik, mennyi ideje van még a tanulásra.

A kurzus tananyagainak is vannak időbeli korlátai?

Az egy kurzuson belül található tananyagoknak is lehetnek időbeli korlátai. Ezeket a korlátokat a Kurzusrészletek oldal jobb oldalán lévő tananyagkártyák „Részletes információk” gombjára kattintva, az egyes tananyagok részletes oldalán belül, a „Követelmények” fülön tekintheti meg.