Időbeli korlátok

Mit jelent az, hogy időbeli korlát?

A Nexius rendszerben a legtöbb kurzusnak időbeli korlátai vannak. Ezeken az időbeli korlátokon belül tudsz tanulni, és így eredményt szerezni is a kurzusban. A legfontosabb ilyen időbeli korlátok.

  • a beiratkozási határidő,
  • az eredményszerzési határidő, és
  • a tanulási idő (ha maximálva van).

Mi az a beiratkozási határidő?

A beiratkozási az a dátum, ameddig a kurzusra be tudsz iratkozni. Ha ez az időpont már elmúlt, a kurzusra nem lehet beiratkozni.

Mi az az eredményszerzési határidő?

Az eredményszerzési határidő az az időpont, ameddig a kurzusban eredményt tudsz szerezni. Ha ez az időpont már eltelt, a kurzus – a beállításoktól függően – lehet, hogy még megnyitható, de elért eredményedet már nem tudod javítani.

Mi az a tanulási idő?

A tanulási egy időérték, amely azt mutatja, hogy mennyi időt tanultál már ebben a kurzusban. Amennyiben értéke a kurzusra nézve maximálva van, azt zárójelben külön jelezzük.

Hol láthatóak ezek a határidők?

Ha a tanulói felületen egy adott kurzus kártyájára kattintasz, a kurzus részletes leíró oldalán, a Követelmények fülön láthatod többek között a kurzus időbeli korlátaival kapcsolatos információkat.

Vedd figyelembe a következőket:

  • Beiratkozási határidő csak akkor jelenik meg, ha még nem vagy beiratkozva a kurzusra.
  • Ha az Eredményszerzési határidőnél a „Korlátlan” feliratot látod, akkor a kurzusban nincs eredményszerzési időkorlát. (Fontos: A kurzuson belüli tananyagok ettől még korlátozva lehetnek!)
  • Ha a tanulási idő maximálva van, az „Eddigi tanulási idő” mezőben az eddigi idő mögött zárójelben jelenik meg, mennyi időd van még a tanulásra.

A kurzus tananyagainak is vannak időbeli korlátai?

Az egy kurzuson belül található tananyagoknak is lehetnek időbeli korlátai. Ezeket a részletes kurzus oldal jobb oldalán lévő tannyagkártyák „Részletes információk” gombjára kattintva, az egyes tananyagok részletes oldalán, a „Követelmények” fülön tekintheted meg.