Követelmények

Milyen követelményei vannak egy tananyagnak?

A tananyagok elvégzése egyértelmű követelményekhez van kötve. Ezek legtöbbször időbeli, valamint a teljesítésre és az eredményekre vonatkozó feltételeket jelentenek. Másképp fogalmazva, egy adott határidőig el kell végezned a tananyagot és sikeresen teljesítened kell a teszteket. Ez a legáltalánosabb eset, de a kurzus szervezője a követelmények bármelyike alól felmenthet egy, vagy akár minden tanulót.

Az tananyagra vonatkozó követelményekről a kurzus tananyagokat felsoroló oldalán tájékozódhatsz, ahol az adott tananyagra vonatkozóan többek között a következő információkat láthatod:

  • Előrehaladás: Az előrehaladás-jelző sáv melletti „Kötelező” felirat jelzi, ha a tananyag teljesítéséhez a tananyag minden oldalának bejárása (tanulmányozása) kötelező.
  • Eredmény: Az eredményjelző sáv melletti „Kötelező” felirat jelzi, ha a tananyag teljesítéséhez a tananyag minden tesztjének sikeres teljesítése kötelező.

Megjegyzés: A két „Kötelező” felirat a leggyakoribb. Ha az oldalak bejárása vagy a tesztek sikeres teljesítése nem kötelező, azt az adott sáv melletti, már a tanulás megkezdése előtt is jelenlévő zöld pipa jelzi a tanulói felületen.

  • Előfeltétel: Itt jelenik meg, ha az adott tananyag bármilyen előfeltétel elvégzéséhez kötött.
  • Határidő: Ha a tananyag elvégzése határidőhöz van kötve, itt jelenik meg az a dátum, ameddig eredmény szerezhető.
  • Min. tanulási idő: Ha a tananyag minimum tanulási időhöz kötött, azaz egy bizonyos időt kötelezően el kell töltened a tanulmányozásával, annak minimális értékét itt jelzi a rendszer.

Milyen követelményei vannak egy kurzusnak?

A kurzus követelményei a benne foglalt tananyag, ill. tananyagok követelményeiből adódnak össze. Egy kurzus csak akkor lesz teljesített, ha a benne foglalt tananyagoknál meghatározott – az előrehaladásra, eredményre, minimum tanulási időre vonatkozó – követelményeket a tanulási határidő vége előtt teljesítetted.