Tananyag indítása

Hol találom a tananyagokat?

A Nexius rendszerben minden tanulható tananyag egy kurzushoz van rendelve és egy kurzus több tananyagot is tartalmazhat. Ahhoz, hogy egy konkrét tananyagot el tudjon indítani, be be kell iratkoznia a tananyagot befogadó kurzusra.

A kurzusokhoz csak akkor fér hozzá, ha regisztrált a Nexius rendszerbe. Ez történhetett úgy, hogy meghívón keresztül vagy kampány linken keresztül érkezett, majd regisztrált.

A kurzusokra ezután tud beiratkozni, és csak akkor, ha:

 • a kurzus időbeállításai ezt lehetővé teszik, azaz a kurzuson már (vagy még) lehet eredményeket szerezni, és
 • a kurzus előfeltételeit teljesítette (például fizetős kurzus esetén a díjat befizette, vagy szerződéses kurzus esetén a szerződéshez szükséges adatait megadta.)

Hol találom a kurzusokat?

Bejelentkezés után a Tanulói felületen jelennek meg az Ön számára elérhető kurzusok. A kurzusok két fülön – a „Kurzusaim” és „Ajánlott kurzusaim” füleken – vannak felsorolva, és azon belül is csoportokba vannak rendezve.

Kurzusaim” fül

Az oldal megnyitásakor a „Kurzusaim” fül tartalma jelenik meg, a következő csoportosításban: (Megjegyzés: Csak azok a csoportok látszanak, amelyikben vannak kurzusai, ezért Önnél nem biztos, hogy a „Kurzusaim” fülön minden csoport megjelenik!)

 • Aktuális kurzusaim: itt találja azokat a kurzusokat, amelyekben – ha beiratkozott ill. beiratkozik –  azonnal megkezdheti a tanulást. (Ezekben a kurzusokban már ill. még szerezhető eredmény.)
 • Hamarosan induló: itt a nemsokára induló kurzusok vannak felsorolva.
 • Lezárt kurzusaim: ebben a részben pedig azok a kurzusok találhatók, amelyek már lezárultak (már nem változtatható meg az eredményük.)

„Ajánlott kurzusaim” fül

Ezen a fülön azok a kurzusok találhatók,  amelyekre (pl. e-mail üzenetben érkezett) meghívóval hívták meg, vagy amelyek külső weboldalon lettek meghirdetve, de még nem iratkozott be rájuk.

Hogyan indítsam el a tananyagot?

A tananyag indításához a következőképpen kell eljárnia:

 1. A Tanulói felületen, a kurzusokat felsoroló kártyák közül közvetlenül (vagy a szűrés és keresés funkció használatával) válassza ki azt a kurzust, amelyiken tanulni szeretne.
 2. Kattintson a kurzus kártyájára.
 3. Ekkor megjelenik a kurzust részletesen bemutató oldal.
 4. Az oldal bal felén láthatja a kurzussal kapcsolatos alapinformációkat: pl.a kurzus címét, és az abban eddig elért eredményeit.
 5. Az oldal jobb oldalán pedig megjelennek a kurzus egy vagy több tananyagát felsoroló ún. tananyagkártyák.
 6. A kívánt tananyag indításához kattintson a választott tananyagkártyán látható „Indítás” (vagy ha már tanult az adott tananyagban, „Folytatás”) gombra.
 7. A gombra kattintva a böngésző betölti a tananyaglejátszót a kért tananyaggal, és elindul a tananyag.
 8. Tanulás befejezésekor kattintson a Tananyaglejátszó jobb felső sarkában található „Kikapcsolás” gombra.
 9. A böngésző ekkor visszatér a Kurzus tananyagokat felsoroló oldalára, ahonnan elindította a tananyagot.