Tananyag indítása

Hol találom a tananyagokat?

A Nexius rendszerben minden tanulható tananyag egy kurzushoz van rendelve és egy kurzus több tananyagot is tartalmazhat. Ahhoz, hogy egy konkrét tananyagot el tudj indítani, be be kell iratkoznod a tananyagot befogadó kurzusra.

A kurzusokhoz csak akkor férsz hozzá, ha regisztráltál a Nexius rendszerbe. Ez történhetett úgy, hogy meghívón keresztül vagy kampány linken keresztül érkeztél, majd regisztráltál.

A kurzusokra ezután tudsz beiratkozni, és csak akkor, ha:

 • a kurzus időbeállításai ezt lehetővé teszik, azaz a kurzuson már (vagy még) lehet eredményeket szerezni, és
 • a kurzus előfeltételeit teljesítetted (például fizetős kurzus esetén a díjat befizetted, vagy szerződéses kurzus esetén megadtad a szerződéses adataidat.)

Hol találom a kurzusokat?

Bejelentkezés után a Tanulói felületen jelennek meg a számodra elérhető kurzusok. A kurzusok két fülön – a „Kurzusaim” és „Ajánlott kurzusaim” füleken – vannak felsorolva, és azon belül is csoportokba vannak rendezve.

Kurzusaim” fül

Az oldal megnyitásakor a „Kurzusaim” fül tartalma jelenik meg, a következő csoportosításban: (Megjegyzés: Csak azok a csoportok látszanak, amelyikben vannak kurzusaid, ezért nem biztos, hogy minden csoport megjelenik nálad a „Kurzusaim” fülön!)

 • Aktuális kurzusaim: itt találod azokat a kurzusokat, amelyekben – ha beiratkozol –  azonnal megkezdheted a tanulást. (Ezekben a kurzusokban már ill. még szerezhető eredmény.)
 • Hamarosan induló: itt a nemsokára induló kurzusok vannak felsorolva.
 • Lezárt kurzusaim: ebben a részben pedig azok a kurzusok találhatók, amelyek már lezárultak (már nem változtatható az eredményük.)

„Ajánlott kurzusaim” fül

Ezen a fülön azok a kurzusok találhatók,  amelyekre (pl. e-mail üzenetben érkezett) meghívóval hívtak meg, vagy amelyek külső weboldalon lettek meghirdetve, de még nem iratkoztál be rájuk

Hogyan indítsam el a tananyagot?

A tananyag indításához járj el a következőképpen:

 1. A Tanulói felületen, a kurzusokat felsoroló kártyák közül közvetlenül (vagy a szűrés és keresés funkció használatával) válaszd ki azt a kurzust, amelyiken tanulni szeretnél.
 2. Kattints a kurzus kártyájára.
 3. Ekkor megjelenik a kurzust részletesen bemutató oldal.
 4. Az oldal bal felén láthatod a kurzussal kapcsolatos alapinformációkat: pl.a kurzus címét, és az abban eddig elért eredményeidet.
 5. Az oldal jobb oldalán pedig megjelennek a kurzus egy vagy több tananyagát felsoroló ún. tananyagkártyák.
 6. A kívánt tananyag indításához kattints a választott tananyagkártyán látható „Indítás” (vagy – ha már tanultál benne -, „Folytatás”) gombra.
 7. A gombra kattintva a böngésző betölti a tananyaglejátszót a kért tananyaggal, és elindul a tananyag.
 8. Tanulás befejezésekor kattints a Tananyaglejátszó jobb felső sarkában található „Kikapcsolás” gombra.
 9. A böngésző ekkor visszatér a Kurzus tananyagokat felsoroló oldalára, ahonnan elindítottad a tananyagot.